Žiri

Žiri je sastavljen od sledećih članova:

Petra Štangl

Petra Štangl

Član Upravnog odbora i izvršni direktor za marketing

Petra Štangl je diplomirala ekonomiju na Univerzitetu u Regensburgu, Nemačka, i ima poslovnu diplomu Univerziteta ekonomije u Insbruku, Austrija. Pridružila se marketingu mobilkom austria 2000. godine i radila na pozicijama kao što su rukovodilac Sektora za odnose s korisnicima, rukovodilac Sektora za upravljanje privatnim korisnicima i lojalnost i rukovodilac Sektora marketinga za privatne korisnike. U Beograd je došla sa mesta zamenika direktora marketinga mobilkom austria. U Vipu je član Upravnog odbora i izvršni direktor za marketing.

 
Dejan Ristanović

Dejan Ristanović

Glavni i odgovorni urednik časopisa PC u izdanju PC Pressa

Suosnivač i glavni i odgovorni urednik PC Press, vodećeg časopisa za personalne računare u Srbiji. Suosnivač i sistem administrator provajdera SezamPro, vodećeg Internet provajdera u Srbiji. Autor prve publikacije o personalnim računarima u bivšoj Jugoslaviji i suosnivač Sezama, najvećeg BBS-a u bivšoj Jugoslaviji. Autor 18 knjiga, 15 CD/DVD publikacija, i preko 1500 članaka, objavljenih tokom perioda od 28 godina.
 

Snežana Rosić

Saša Oravec

Direktor sektora za telekomunikacije, Ogranak Samsung Electronics Austria GmbH

Uz veliko iskustvo u zemljama u razvoju, bavi se razvojem poslovanja sa fokusom na organizacione i proceduralne aktivnosti. Posebno se specijalizovao za distributivne sisteme globalnih dobavljača. Veoma uspešan sa proverenim i pouzdanim dostignućima. Naročito zainteresovan za regionalni razvoj i rad u/sa globalnim kompanijama. Posebna interesovanja: poslovni menadžment, SEE region, razvoj i implementacija strategije, telekom poslovanje, mobilni uređaji, prodaja/razvoj poslovnog marketinga, mobilni marketing, konsalting, nabavka.
 
Dragana Roter

Aleksandar Vukosavić

Menadžer marketing tima za multimedijalna rešenja i aplikacije, Vip mobile

Diplomirani inženjer Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu na kome je završio master studije iz programskog područja elektronsko poslovanje. Marketing timu Vipa pridružio se u novembru 2007. radeći na uvođenju partnerskih servisa sa dodatom vrednošću. U toku 2009. vodio je projekat lansiranja Vip mobilnog portala i redefinisanja kompletne ponude multimedijalnih servisa. Prethodno iskustvo iz predmetne oblasti stekao je radeći u razvojnom timu EUnet-a, na kreiranju i unapređenju različitih poslovnih rešenja sa posebnih fokusom na billing, CMS platforme i aplikacije za mobilne uređaje. Od 1. oktobra 2010. godine je na čelu tima za multimedijalna rešenja i aplikacije u Vipu.
 

Marko Savković

Marko Savković

Project Manager, PMP

Koordinator projekta “Vip izazov 3” za mobilne platforme i edukaciju. Sertifikovani PMI Project Management Professional. Nezavisni konsultant. Savetnik za primenu informacionih tehnologija Zadužbine Svetog manastira Hilandara. Stručni saradnik časopisa PC, tehnički urednik časopisa connect Srbija za mobilne uređaje. Trenutno na doktorskm studijama Fakulteta organizacionih nauka – informacioni sistemi. Interesuje ga primena multimedija u kolaboracionim okruženjima. Autor više radova na stručnim konferencijama u zemlji i inostranstvu na teme: BI, ERP, Knowledge i HR Management, permanentno obrazovanje, multimedija i mobilni uređaji.
 

Barbara Oberdorfer

Barbara Oberdorfer

Rukovodilac Sektora za proizvode i usluge , Vip mobile

Barbara Oberdorfer je stručnjak iz oblasti marketinga sa velikim iskustvom u industriji telekomunikacija. Završila je poslediplomske studije iz oblasti poslovne administracije. Iskustvo u oblasti marketinga stekla je radeći na menadžerskim pozicijama u FMCG industriji i industriji slušnih aparata. Kao rukovodilac Sektora za poslovne podatke u mobilkomu austrija, doprinela je uvođenju inovativnog korišćenja mobilnog širokopojasnog interneta u Austriji koji je u industriji telekomunikacija prepoznat kao svetski uspeh. Od 1. avgusta 2010. godine je na čelu Sektora za proizvode i usluge u Vipu.